2022. január 28. - Karola, Károly

Bestia a pályán

2017. július 4. Szerző: Szele Tamás
Vannak azok a bizonyos nemi sztereotípiák, tetszik tudni, mely szerint a hölgy otthon ül, fél kezével bölcsőt ringat, másikkal a kandalló tüzét táplálja, harmadikkal főz, negyedikkel mos, ötödikkel kötöget, hatodikkal a férfiak buksi fejét simogatja, aki a zord külvilágban dacol nap, mint nap a viharokkal és mamutot lő vacsorára. Na, ez egy emeletes hülyeség.

 

Túl azon, hogy közhely, a sport világában hazugság is: a sportoló hölgyek bármikor, bármelyik férfival felveszik a versenyt, mármint a saját kategóriájukban, szinte bármiben, amihez nem kell férfi másodlagos nemi jelleg. És hát az összesen két dologhoz kell, melyeknek egyike sem nevezhető sportnak. Egyszóval, ideje elismerni és egyenjogúnak tekinteni a lányokat.

Akinek meg ez nem tetszik, annak figyelmébe ajánlanám a kis videót, melyet Portia Woodman tett közzé a minap magáról. Az új-zélandi rögbijátékos mellesleg maori származású, és támadását végignézve mindenkinek el kell ismernie, hogy ősei is félelmetes harcosok lehettek, csak ők még nem a pályán mutatták be képességeiket, hanem a harcmezőn, és győzelem esetén nem kezet fogtak az ellenféllel, hanem elfogyasztották forró köveken megsütve, egzotikus fűszerekkel.

De száz szónál többet ér egy kép, mondja a szakmai közmondás (ha nincs is mindig igaza), pláne, ha mozgókép – lássuk, mire képes Portia, ha – a saját szavaival élve - „bestia üzemmódba” kapcsol?

Hajjaj...

Tartózkodnék attól, hogy nézeteltérésbe keveredjek vele. Még elszaladni sem tudnék előle, képes, és lefut a térképről, a közelharcban pedig egyenesen verhetetlen. Ha erre képes rögbilabdával, mire volna képes lándzsával, mint az ősei?

Uraim, több tisztelettel beszéljünk a sportoló hölgyekről.

Jobb az óvatosság: mert ha fölényeskedik velük valaki, jön Portia...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook