2021. december 7. - Ambrus

2018 október: Fucsovics Márton

Teniszező

 

Bizony, őt nevezhetjük a hónap sportolójának, sérülése dacára is: ugyanis Fucsovics Márton négy helyet javított, egyben karriercsúcsot ért el, 38. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melynek élén Novak Djokovic leváltotta Rafael Nadalt.

A férfi versenyeket szervező ATP honlapja szerint a nyíregyházi játékos eddigi legjobbja a 40. hely volt, és annak ellenére előrébb tudott lépni, hogy a párizsi versenyt - egyben a szezont - sérülés miatt idő előtt be kellett fejeznie.

A legjobb 200-ban még egy magyar, Balázs Attila van, ő egy helyet előrelépve a 189. helyen áll.

A szerbek legjobbja, Djokovic pályafutása során negyedszer tér vissza az első helyre, legutóbb éppen két éve, 2016. október végén vezette a rangsort. Az orosz Marat Szafin (2000) óta ő az első, aki az év közbeni top 20-on kívüli helyezés után vissza tudott kapaszkodni az első pozícióba. Az év elején könyökműtéten átesett, 31 éves Djokovic májusban még a 22. volt.

Fucsovics karrierrekordja tenisztörténeti jelentőségű, még akkor is, ha a sérülése miatt számára véget ért az idei szezon – erről így vall közösségi oldalán:

„Vége a 2018-as szezonomnak!
Nem így szerettem volna befejezni az évet, de az élet közbeszólt.
A tegnapi meccs hajrájában elkezdtem érezni ugyanazt a sérülést, amit még a nyáron a hallei versenyen szereztem Kohlschreiber ellen.

Tegnap a meccsen az utolsó pár játékban még az adrenalin és játék lendülete, bemelegedett állapotban vitt előre, de amint lejöttem a pályáról éreztem, hogy baj van.
Tegnap este csináltak ultrahangos és MRI vizsgálatot is, mindent megtettem, megtettünk azért, hogy pályára tudjak lépni ma. Egész nap kezeltek a fiziosok, fájdalomcsillapítoztuk, sőt még akupunktúrával is megpróbálkoztunk.
Megpróbáltuk a beütést is, de meg kellett hoznunk Atival azt a fájdalmas, de ebben az esetben egyetlen felelősségteljes döntést, hogy nem lépek ma pályára.
Sajnos igazából annyira kellemetlen a fájdalom, hogy esélyem sem lenne játszani.”

Gyógyulást, mielőbbi teljes felépülést kívánunk – és akkor is ő a hónap sportolója nálunk!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook